Два пъти месечно ще има приемни депутатът Антоанета Цонева

След проведената среща с граждани, представители на бизнеса и институции в Разград, народният представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Антоанета Цонева пое конкретни ангажименти, касаещи жителите на Разград. Това съобщават от пресцентъра на политическата сила.

Една от основните теми на разговор беше бъдещето на Разградската филхармония. По думите на Цонева съществуването на един от най-старите симфонични оркестри в страната по никакъв начин не може да бъде поставено под въпрос. „В момента филхармонията е част от Театрално-музикалния център (ТМЦ) в Разград, който обединява също Драматичния театър „Антон Страшимиров” и Сцена „Назъм Хикмет”. Ако постановлението се приеме, ТМЦ ще бъде преобразуван в Театрално-музикален и филхармоничен център“, заяви тя.

Народният представител отговори и на въпроси, свързани с доклада от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) с констатирани нарушения при възлагането и изпълнението на консервацията и реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в Разград. Въпреки големия обществен интерес, докладът продължава да не бъде публично достъпен, за да има пълна прозрачност на похарчените публични средства.

“Случаят е част от такъв вид практики, които се използват от прокуратурата, за да могат да държат на къс пас, ако се налага, определени политически лица или други участници в политическия живот”, коментира тя и допълни, че очаква отговор от председателя на АДФИ д-р Стефан Белчев докъде е стигнала проверката на прокуратурата и дали докладът ще и бъде предоставен.

На въпроси, свързани със сформирането на правителството, Антоанета Цонева посочи, че България спешно се нуждае от редовно и стабилно правителство. Тя добави, че приоритетите на коалицията се запазват. “Нашето виждане е същото, каквото беше и когато се водеха разговорите с нас. В преговорите за втория мандат отново ще настояваме за това да се предприемат всички законодателни инициативи и да бъдат изпълнени всички политики в посока България да бъде член на еврозоната и на Шенген, и страната да бъде модернизирана и задържана в една проевропейска писта”, каза тя.

Антоанета Цонева обяви, че ще организира приемна с гражданите на Разград и областта два пъти в месеца. „Аз и колегите ми от коалицията ще бъдем напълно открити и готови за взаимодействие с хората, защото това е най-добрата възможност да мерим пулса на обществените нагласи. Ние сме политически представители, представляваме хората и техния интерес, и се надявам да мога да изпълня това свое задължение по подходящ начин“, допълни още тя.

Адресът на приемата е: гр. Разград, ж.к. “Освобождение”, на партера на бл. 69, клуб на “Демократична България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *