Два заместник-председателски поста за депутатите от Разградски регион

Народно събрание

Двама от четиримата народни представители от 18-ти Разградски избирателен регион бяха избрани днес от колегите си за заместник-председатели на парламентарни комисии. Депутатите днес определиха съставите на 23-те комисии към 46-тото Народно събрание.

Ахмед Ахмедов, който е четвърти мандат народен представител, бе избран за заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Той членува и в още една постоянна комисия – по политиките на българите извън страната, както и в една от временните комисии – Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията.

Неговият съпартиец от ДПС Ихсан Хаккъ също е заместник-председател, но в комисията по транспорт и съобщения, той е и редови член на комисията по външна политика.

Гюнай Хюсмен от ГЕРБ-СДС също участва в две комисии, но като редови член – по земеделието, храните и горите, както и по правата на човека, вероизповеданията и гражданите.

Алпер Мурадов от ИТН е редови член на комисията по здравеопазване и на комисията по труда, социалната политика и демографската политика.

От останалите народни представители, които имат нещо общо с Разград откъм рождение или кариерно развитие, на председателски пост е само Антоанета Цонева от Демократична България. Тя ръководи Комисията по политиките на българите извън страната. Други трима свързани с Разград депутати са на заместник-председателски постове. Надежда Йорданова от Демократична България е заместник-председател на комисията по конституционни и правни въпроси, тя е председател и на една от временните комисии за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните български органи във връзка наложените на 2 юни 2021 г. санкции на български физически и юридически лица от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати на основание Глобалния закон ‘Магнитски” за отговорност при нарушаване на човешки права. Рамадан Аталай от  ДПС е заместник-председател на комисията по енергетиката и климата. Д-р Хасан Адемов е заместник-председател на комисията по труда, социалната и демографската политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *