Два автобуса за гробищата на Архангелова Задушница

Община Разград информира гражданите, че на 7 ноември, събота, ще бъдат извършени два извънредни курса на автобуса до Гробищния парк. Поводът е отбелязването на Архангелова или Голяма Задушница – ден, в който православните християни почитат паметта на починалите си родственици и посещават техните гробове.

Първият курс на автобуса по линия 6, обслужвана от фирма „Жеттур“ЕООД, тръгва от спирка „Орел – център“ в 10,00 ч. Преминава по обичайния маршрут: спирка ДГ“Лудогорче“, „Дъбрава“, „Костур 2“, „Мескомс“, „Родопи“, „Център – АПК“, „Дом на техниката“, „Автогара“, Гробищен парк. По обратния маршрут автобусът тръгва в 11,15 ч.

Вторият курс тръгва от същата начална спирка в 11,00 ч. и преминава по същия маршрут, обратно към общинския център рейсът тръгва в 12,15 ч.

Уточняваме, че поради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19 фирма „Жеттур“ уведоми Община Разград, че от 1 ноември до нормализирането на положението спира изпълнението на автобусна линия №6. Оттам се аргументират, че в автобусите по тази линия се возят хора от рисковата група.

По предложение на Община Разград и във връзка с очакванията на гражданите да имат възможност да спазят традицията да почетат паметта на починалите си родственици единствено на Архангелова Задушница ще има два курса по този маршрут.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *