Двама разпространители на „чай“ и хулиган, стрелял по тъща си, арестуваха в Кубрат

Трима мъже са задържани при специализираната полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, която проведе днес в Кубрат разградската полиция под ръководството на Окръжна прокуратура-Разград.

Резултатите обявиха на съвместна пресконференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров и заместник-директора на ОДМВР-Разград Константин Костов.

Двамата задържани за притежание на наркотици с цел разпространение и за пране на пари са братовчеди – Велизар Х. на 23 и Невен М. 44 години. От домовете им са иззети наркотични вещества – суха тревиста маса, реагирала на амфетамин, общото количество е 218,67 грама. Освен това са намерени и иззети три електронни везни, полиетиленови пликчета, 36,7 грама златни накити, 3416 лева, 19 мобилни телефона, шест СИМ-карти на чужди оператори, таблет, 13 патрона за газов пистолет, въздушна пушка без номера. Иззети са и четири автомобила. И двамата не са криминално проявени, смята се, че се занимават с дрога от 2019 г. досъдебното производство срещу тях е от ноември 2019 г. Задържани са за 72 часа.

В хода на специализираната полицейска операция е образувано и бързо производство за хулиганство. 47-годишният Джанер Ш. влязъл вчера в дома на своята тъща и произвел изстрел с газов пистолет, като счупил две стъкла на прозорците в дома й. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа.

В специализираната операция в Кубрат са участвали 69 служители на ОДМВР-Разград с 22 автомобила. Проверени са 198 МПС, както и 269 човека. Установени са 54 нарушения на Закона за движение по пътищата. Профилактирани са 29 лица, връчени са 11 фиша за нарушения.

Специализираните акции продължават, сред Исперих и Кубрат да се готвят и останалите общини – заяви окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *