Двама пияни шофьори катастрофираха – 71-годишен в Исперихско, 20-годишен край Благоево

За две катастрофи, предизвикани от пияни шофьори, съобщава информационният бюлетин на ОДМВР-Разград днес. При единия шофьорът е на 71 години, а при другия – на 20. И двамата не са пострадали.

На 2 август около 3.30 часа на пътя Разград – село Благоево е станал първият пътен инцидент. Лек автомобил „БМВ Х5“, собственост и управляван от 20-годишен младеж от Благоево, излиза вдясно на пътното платно и се преобръща в крайпътната канавка. При извършената проверка се установи, че водачът управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 2.41 промила в издишания въздух. Това е установено с техническо средство “Алкотест дрегер 7510“.

Около 17,10 ч. в неделя по общинския път между село Свещари и хижа “Ахинора” 71-годишен водач от Свещари, управлявайки лек автомобил “Форд Фиеста”, при навлизане в дясна крива губи контрол над автомобила и се блъска в насрещно движещия се товарен автомобил марка “Рено Мастер” и напуска мястото на произшествието. След проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия водачът е установен и изпробван с техническо средство “Алкотест дрегер 7510“, чиято цифрова индикация отчела 1,34 промила алкохол в издишания въздух.

По двата случая са образувани бързи производства.

Още едно нарушение, свързано с пътното движение, е установено вчера в Разградско. Около 18:20 ч. в неделя в Исперих при провеждане на специализирана полицейска операция от служители на РУ-Исперих е спрян за проверка лек автомобил марка “Опел Вектра” без поставени регистрационни табели, управляван от 45-годишен мъж от Исперих. В хода на проверката е установено, че колата не е регистрирана по надлежния ред. И по този случай е образувано бързо производство.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *