Двама пешеходци сред санкционираните по пътищата миналата седмица

Пътна полиция

501 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 6 до 12 юни 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 553 фиша и 68 акта. Седем от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 13 юни стартира специализирана полицейска операция “Товарни автомобили и автобуси”. За ден са проверени 57 ТИР-а и 3 автобуса. Констатираните нарушения са 11. Проверките по линия на ROADPOL ще продължат до 19 юни включително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *