Двама в ареста след специализираната полицейска операция днес

Двама души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград – съобщават от пресцентъра на дирекцията

По данни за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси служители на РУ-Кубрат са извършили претърсване и изземване в частен имот в село Точилари, обитаван от 41-годишен мъж. Установени са болтова карабина с монтиран оптичен мерен прибор, кал. 7.62х39, четири броя пневматични пушки различни марки, кал. 5.5 мм  и 2 газ-сигнални пистолета кал. 8 мм със следи от интервенции и пригаждане за използване на боеприпаси с барутен заряд и проектил. Установени и иззети са също така 26 патрона кал. 7.62 х 39, 200 патрона кал. 22 LR, оптични мерни прибори и др.

По информация за извършвана търговия със спортни стоки с логото на фирмени производители „Найк“, „Адидас“, „Филиплейн“ и др. е извършено претърсване в търговски обект в Кубрат. Установените около 55 артикула – спортни дрехи, дънки, маратонки и др. на обща стойност около 6000 лева са иззети. В обект в Разград са намерени и иззети други 83 артикула от известни марки, които се продават без разрешението на производителя – чанти, колани, шапки и ключодържатели.

В хода на полицейската операция е извършена проверка в частен дом в самуилското село Кривица, където са открити акцизни стоки без бандерол – 1, 270 кг нарязан и обработен тютюн без бандерол и 77 къса цигари с тютюн без бандерол, всичко с общо тегло 1,390 кг.

14 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 8 заложни къщи, 6 пункта за черни и цветни метали, 16 сборища и близо 20 заведения.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 238 лица и 302 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 61 акта и 23 фиша. Образувани са пет досъдебни производства, едно бързо производство и две проверки по заявителски материали. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 20.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *