Гюнай Хюсмен: Винаги сме били обърнати с лице и сърце към хората, за да можем да направим по-добър, по-спокоен и достоен живота на хората в областта

Г-н Хюсмен, предизборната кампания се преполови, какви са ви впечатленията от срещите с избиратели, измориха ли се хората от избори, а самите политици не се ли измориха да искат доверието на избирателите, а да не го оправдават, като не поемат отговорност да съставят правителство?

Естествено, че хората се измориха от избори. Вече сме на прага на пети за последните две години избори. Прави ми впечатление обаче, че нашите избиратели не униват, а напротив – още повече се мобилизират. Особен ентусиазъм виждам напоследък в очите на нашите младежи, които осъзнаха, че т.нар. „умни и красиви“ се оказаха недостойни за техния вот, съсипвайки скоростно живота ни за последните две години. Всички видяха, че няма нито тунели, нито мостове, нито магистрали, нито летища. Няма нищо за две години! Царуваха безхаберие, хаос, лъжи и популизъм. Отрезвяването е бавен процес, но настъпва.

Задават ли Ви хората този въпрос: ще състави ли ГЕРБ-СДС правителство, ако е първа политическа сила, и вие как отговаряте?

Ние от ГЕРБ-СДС единствени оправдахме доверието на избирателите и предложихме правителство в 48-то Народно събрание, като не ни стигнаха пет, шест гласа, за да бъде прието. Като кандидат за народен представител заедно с колегите от листата на ГЕРБ-СДС, ние винаги сме били обърнати с лице и сърце към хората, за да можем да направим по-добър, по-спокоен и достоен живота на хората в областта. Хората дори да са забравили конкретните направени от нас неща, в тях остава трайно усещането, че ние реално развихме региона и резултатите от това са налице. Тяхната сензитивност обаче също им показва, че от две години нищо не се случва, абсолютно нищо! Затова с чиста съвест отново искаме подкрепата на хората!

По какъв начин биха се отразили на жителите на Лудогорието първите стъпки на редовно правителство след 2 април?

Убеден съм, че избирателите вече правят разлика между „летен дъжд“, който идва с гръм и трясък, изсипва се изведнъж, образуват се рекички и след ден всичко изсъхва отново. Така са и партиите, които се появяват от нищото, с гръмки обещания, но съвсем скоро всичко се оказва летен дъжд. Докато ГЕРБ-СДС сме като пълноводната река Дунав, която носи плодородие. Ако направим такава съпоставка, в Израел Бенямин Нетаняху се върна на власт след пети избори и направи правителство отново. Вярвам, че сега хората ще предпочетат пълноводната река Дунав пред летния дъжд. Убеден съм, че ще съставим правителство с лидерството на ГЕРБ-СДС.

Вие като народен представител ще настоявате ли погледът на държавата да се обърне към Северна България, която видимо е ощетявана откъм инфраструктурни проекти, какви са личните Ви каузи в следващия парламент?

При редовно правителство, задачата ни е да стабилизираме кризата, в която ни вкара правителството на Кирил Петков. Нашият лидер Бойко Борисов често посещава региона ни и вижда в какво състояние се намираме. Той знае, че трябва да се обърне внимание и на малките населени места. Ако бъда избран за народен представител, моята лична кауза е добруването на хората в региона и те знаят, че ще дам цялата си енергия за подобряване на уличната мрежа в малките населени места. Срамота е, в 21-ви век хората по селата да ходят по кални и чакълирани улици….Каузи са ми довършването на джамията „Магбул Ибрахим паша“ и доизграждането на църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград.

Преди да станете депутат, бяхте един мандат областен управител на Разград. Къде се чувствате по-полезен – в изпълнителната или в законодателната власт?

Като областен управител се чувствах в свои води – близо до хората и до техните тревоги и проблеми. Всички помнят, че за четири години направихме много за региона – оправихме почти всички пътни артерии, санирахме голяма част от жилищните блокове, направихме по-приветливи почти всички училища и детски градини, инвестирахме средства в уличната мрежа на много села. Чрез турската държавна агенция ТИКА реновирахме читалище „Развитие“ в Разград и започнахме изграждането на църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“, осигурихме над 2000 броя осветителни тела за уличното осветление. Това са само минимална част от нещата, с които ТИКА ни подкрепи, за което съм благодарен на представителят й Махмуд Чевик. Не мога да изброя всичко направено от нас в това интервю, но имам отчет за дейността ми като областен управител на област Разград, който всеки може да прочете. Относно това дали ще съм депутат или областен управител, това не е най-важното. За мен е чест и удоволствие да бъда полезен на хората и на обществото, и всеки, който ме познава, знае, че не говоря напразно и стоя зад всяка една моя дума и обещание!

Какви са очакванията Ви за резултата на ГЕРБ-СДС в Разградски избирателен район, поставихте си за цел 2 мандата, което досега не се е случвало, смятат ли, че е постижимо в този момент?

Не знам какъв ще бъде резултата на 2 април, защото това зависи от хората на област Разград. Те са тези, които ще решат съдбата си! Всяка политическа сила се стреми към по-добър резултат, както разбира се и ние. Прави ми добро впечатление, че в тази кампания липсва черният PR, който естествено отвращаваше хората. Не се говори за червени линии, няма личностни нападки, което е добре за политическата система в България. Вярвам, че въпреки умората и кризата, хората ще излязат да гласуват. Защото НАРОДЪТ има тежката дума да каже накъде да тръгне България. Апелирам всеки да излезе и да гласува, независимо за коя партия.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *