Гордост за Разград: Бронзова Фатме Шабан на Европейското първенство по борба за девойки

Силен дух показа 18-годишната състезателка по борба от СКБ”Лютфи Ахмедов”-Разград Фатме Шабан на Европейското първенство по борба за юноши и девойки в Рим.

След като вчера изгуби полуфиналната си среща срещу станалата днес шампионка от Украйна и след като губеше с 3:4 и в днешната си среща, секунди преди края на двубоя за третото място Фатме Шабан напарви пълен обрат, тушира съперничката си Анна-Мария Пию от Румъния и триумфира с бронзовия медал.

Това е второ отличие за България от Европейското първенство след златния медал преди два дни на Едмонд Назарян.

За Фатме Шабан, която е многократна републиканска шампионка в различни възрасти, това е първи медал от турнир от подобен ранг. Неин личен треньор е  директорът на Спортно училище-Разград Дениз Хамид, тази година тя завърши това учебно заведение. През последните няколко години потенциалът на Фатме Шабан бе забелязан и от наставниците на националните гарнитури на по-големи възрастови групи и тя често бе спаринг партньор и в женския национален отбор. В тази роля бе и на Олимпиадата в Токио през 2021 г., където българските националки спечелиха две бронзови отличия.

Снимки: https://uww.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *