Горан Благоев: Искаме да дадем модела на едно истинско дясно обединение

Кандидатите за президент и вицепрезидент на Национално обединение на десницата Горан Благоев и Ивелина Георгиева бяха на посещение в Разград днес. Политическата сила под №7 в бюлетината обединява две политически сили – Републиканци за България с лидер Цветан Цветанов и Консервативно обединение на десницата с лидер Петър Москов.

Срещата на Горан Благоев и Ивелина Георгиева с кандидатите от разградската листа на коалицията се проведе на открито – на театрона на Абритус.

Водач на листата в Разград е предприемачът Теодор Ролев, след него е Джейхан Хюсеинов, следват Людмила Димитрова и Сузан Исмаилова.

Пред медиите Горан Благоев коментира, че целта на Национално обединение на десницата е да даде модела на едно истински дясно обединение, което да бъде подкрепено от  хората с ясни десни убеждения.

Горан Благоев обясни, че това, което го е накарало да поема тази голяма отговорност да се кандидатира за президент е възможността да говори и да получим доверието на избирателите, за да може в българския парламент да има едно стабилно дясно мнозинство, което да предложи законопроект за лустрацията. „Той означава не само ние да сложим бариера пред хората на бившата Държавна сигурност – пъстра палитра, която след 1989 г. или тя или дечицата й – се обогати и ги направи олигарси в България. В Разград имате много хубав ясен и красноречив пример как в един момент бизнесът на оригархията няма ляво, няма дясно.“ – каза Благоев.  Той нарече Закона за лустрацията “български вариант на закона Магнитски”. Според този закон хора, които няма яснота за почтеността на техния бизнес, няма да нямат възможност да участват в обществени поръчки за определена сума и ще има наистина контрол върху онова, което вършат. По думите на Горан Благоев тази олигархия ни вкарва в режим да не знаем кой кой е и в бизнеса и в медиите, и оттам да питаме защо сме на 113-то място по свобода на словото. „Трябва да си прочетем страницата от недалечното минало, свързано с Държавна сигурност, защото от нея сме потърпевши всички в тази държава – и българи, и турци. Знаем по Възродителния процес как свои предаваха свои, след което тези агенти като агент Димитър станаха едва ли не най-големите стожери на демокрацията. 30 години по-късно сякаш се връщаме към началото, за да започнем да градим отначало, защото именно това задкулисие, което ни трасира 30-годишното развитие като общество, доведе до фасадна демокрация и все по-малко реална демокрация.“ – допълни Горан Благоев.

Той коментира и темата с ваксинацията, като заяви, че заедно с д-р Ивелина Георгиева първи сред кандидатите за „Дондуков“2 са призовали хората към масова доброволна ваксинация. Д-р Георгиева, която е педиатър, но е организирала първата ваксинация в България – на 27 декември 2020 г. – акцентира върху необходимостта хората да се ваксинират, за да се преодолее по-скоро пандемията. Ваксините са основното оръжие срещу COVID-19 – категорична бе д-р Георгиева. По думите й в момента кризата в България не е здравна, а обществена, а отказът на хората да се ваксинират е заради противоречивите послания от политиците през последната близо година. Според Националното обединение на десницата кризата може да се преодолее с три стъпки. Първата е 3-4 месеца интензивна информационна кампания от врата на врата, проведена от мобилни екипи, включващи и медицински лица. Втората мярка, която да се приложи след първата е прекратяване на административните мерки, а третата – реформа в системата на здравеопазването. Според д-р Ивелина Георгиева и болниците, и леглата в тях са достатъчно на брой в страната, но не се използват рационално, а определен брой лечебни заведения изнасят тежестта на пандемията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *