Гол протест срещу магазинер донесе 5 дни арест за мъж от Малък Поровец, който освен това пасъл трева и пил от локва

Криминално проявен и осъждан мъж от Малък Поровец е извършил непристойна проява в селото, в което живее, за което е осъден за дребно хулиганство на 5 дни арест.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че на 6 юни около 20.30 часа 43-годишният мъж се съблякъл гол, пил вода от локва, пасъл трева и тичал по улицата пред очите на съселяните си. За грубото нарушаване на общоприетите правила за поведение на публично място му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

На свое заседание Исперихският Районен съд е наложил наказание „задържане в поделение на МВР“ за срок от 5 денонощия.

От мотивите на съдебното решение става ясно, че в основата на инцидента са неуредени финансови отношения. Осъденият, който е родом от Тутракан, но живее в исперихското село, твърди, че се е съблякъл в знак на протест срещу собственика на селския магазин, на когото имал да връща 120 лева. Според показанията пред съда по този повод магазинерът притеснявал жената на осъдения. При случайна среща със сина на магазинера мъжът го помолил да каже на баща си да не закача жена му, освен това поискал от него да му намери работа, за да изплати дълга си. Мъжът обаче заявил, че не желае да бъде занимаван от нарушителя, който пък се изнервил и по този повод започнал да пасе трева и да пие вода от крайпътна локва. След това, вървейки по улицата, се съблякъл гол пред неколцина свидетели, които останали силно възмутени. Осъденият, както и неговата съжителница, твърдели пред съда, че той не е бил гол, а по боксерки, но магистратите приемат за достоверни показанията на останалите свидетели.

Съдът счита, че нарушението е осъществено при пряк умисъл – нарушителят е съзнавал, че реализирането на подобно поведение е обществено укоримо, но въпреки това не е зачел обществените правила и се е държал скандално на обществено място без провокиращо поведение на лицата, станали свидетели на действията му, смущавайки по този начин личното спокойствие и на други граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *