ГЕРБ и ДПС искат председателското място в единствената избирателна секция в Киченица

Консултациите за определяне на състава на секционната комисия за провеждане на частични избори за кмет на кметство Киченица завършиха с консенсус за един от ръководните постове, останалите ще бъдат назначени от Общинска избирателна комисия-Разград.Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Частичните избори в населеното място са насрочени с Указ на Президента на Република България за 27 септември.

Консултациите откри и ръководи заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той представи решение на ОИК, според което в населеното място трябва да има една избирателна секция, в която да работи деветчленна комисия с председател, заместник-председател, секретар и шестима членове. В решението си ОИК е направила и разпределение на квотите: ПП ГЕРБ има 3 представители, от които един в ръководството на комисията, КП БСП за България –2, от които един в ръководството, ДПС – 1, който да е в ръководството, по 1 трябва да имат и: КП Обединени патриоти, ПП Воля, КП Демократична България – Обединение.

Представителите на три от политическите сили – ГЕРБ, БСП и ДПС – изразиха претенции за председателското място. За заместник-председателскотомясто нямаше предложения. Засекретарското от БСП предложиха свой представител и това бе единствената от ръководните позиции, за която бе постигнат консенсус. За председателското място останаха две номинации и нито една от двете политическите сили не промени позицията си. Така председателят и заместник-председателят ще бъдат назначени от ОИК-Разград, където ще бъде изпратен протоколът от консултациите.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *