ГЕРБ: “БСП, ДПС и ДБ в Разград водят „последователна” политика за унищожаване на едно българско училище”

От ГЕРБ-Разград излязоха с позиция по отношение на решения на Общински съвет-Разград относно училището в село Киченица:

“През месец май тази година, местният парламент в Разград взе решение за закриване на ОУ „Кирил и Методий“ в с. Киченица. С гласовете на съветниците от управляващата в община Разград коалиция – БСП, ДПС и ДБ едно българско училище беше закрито.

Община Разград в последните години дофинансира с общински средства три селски училища, които поради демографски и други фактори са с намаляващ брой ученици и срещат затруднения с посрещане на разходите си. Факт е, че само едно от тези училища, това в с. Киченица, беше предложено и съответно закрито от Общински съвет – Разград. Също факт е, че само с. Киченица се управлява от кмет на ГЕРБ, докато в останалите две села, кметовете са от БСП и ДПС.

Въпреки наличието на две подадени жалби от родители на ученици срещу заповедта на министъра на образованието и науката за закриване на училището и още преди Върховния административен съд да се е произнесъл по искането за спиране на изпълнението, на септемврийската сесия, разградският парламент отново направи опит фактически да унищожи училището в с. Киченица, лишавайки го от средства за съществуване. Наричайки тази политика „последователна“, местната коалиция от БСП, ДПС и ДБ, едновременно и то в една докладна записка, разрешава една детска градина да съществува с 8 деца, а не разрешава едно училище да съществува с 14. Явно всичко опира до въпроса коя политическа сила управлява селото и чии гласоподаватели преобладават в него. А иначе всички твърдим, че политиката няма място в образованието.”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *