В 8 възрастови групи ще се състезават участниците в 58-ия крос „Освобождение“, посветен на Деня на Разград

В 8 възрастови групи ще се състезават участниците в 58-ия лекоатлетически крос „Освобождение“, посветен на Деня на Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа. Най-малките са родени след 1.01.2014 г., а като ветерани са определени участниците над 35-годишна възраст.

Кросът ще се проведе на 25 януари от 14,00 ч., организира се от Община Разград и Регионалното управление на образованието-Разград със съдействието на СКЛА“Лудогорец“ и ЦПЛР УСШ“Руси Бухтев“.

Заявките за участие могат да се подават до 17,00 ч. на 24 януари в деловодството на Община Разград или на ел. пощи: rusi_buxtev65@abv.bg; boichev@razgrad.bg, като за организираните участници от учебни заведения е необходимо да се приложи списък с участниците.

Кросът стартира от площад „Възраждане“ следващата сряда, като са обособени 3 маршрута съобразно възрастовата група – 300, 600 и 1100 м. За юношите и мъжете от 3 възрастови групи са – родени след 1.01.2006 г.; родени след 1.01.2004 г. и мъже от 20 до 35 г. са предвидени по две обиколки на най-дългия маршрут, като общата състезателна дължина за тях е 2200 м.

Пълният регламент и карта на маршрутите са публикувани на интернет сайта на Община Разград в секция „Образование и спорт“.

Лекоатлетическият крос „Освобождение“ е едно от събитията в празничния календар на Община Разград, посветени на Деня на Разград 28 януари. Цялата програма от празнични събития може да видите на сайта на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *