В събота Разград бе столица на брейка

Над 80 участници от 16 отбора от цялата страна участваха във второто издание на турнира по брейк „Funk Busters” в Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Събитието се организира от Спортен брейк клуб „Shadows Crew“-Разград и Българската Брейк Федерация с подкрепата на Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца, арт студио „D’Amore“, както и на фирмите: „Биовет“, „Лудогорско пиле“, хотелски комплекс „Лес“, „Алфахим“, „Алфатрейд“, Агенция Адрес, „Гами“ЕООД, „Дин груп“, „Пътконсулт“, „МАТ“ООД, „Фарма тийм“, Огнян Обрешков.

Квалификационната част от състезанието се проведе в залата на Общински културен център в събота, а привечер финалите бяха на открито – пред Новия театър – и събраха много зрители, които аплодираха атрактивните изпълнения на състезателите.

Финалите бяха открити от заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров, който от името на местната управа пожела на участниците да се забавляват, докато се състезават, защото така ще вдъхновят още много хора и ще направят своя спорт още по-популярен. Г-н Грънчаров коментира, че този спорт е и изкуство, и за да си успешен в него, трябва по негови впечатления да си комплексен състезател – добър артист, добър атлет и добър танцьор.

Поздрав към участниците в надпреварата отправиха момичетата от Градски мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Емилия Борисова.

Индивидуалните битки бяха в 6 възрастови групи и надпреварите за медалите често затрудняваха журито в състав: Златко Йончев, Валери Димитров – Quit и Иван Желязков – Spago. Тримата журиращи първи показаха своите умения, а след това гласуваха пред публиката с посочване на по-добрия от определената двойка финалисти, при различия в мненията имаше и трети тур на битката.

Три състезателки от разградския отбор „Shadows Crew“ се класираха на финалите. От тях златен медал в кат. 16-18 г. спечели Ив Дескова, а Миа Грънчарова и Кристиана Шамова заеха четвъртите места в категориите си, съответно 10-12 г. и 13-15 г.

В състезанието, което е част от Държавния календар на Българската Брейк Федерация, участваха отбори от: Добрич, Варна, Бургас, Разград, Благоевград, Троян, Перник, Монтана, Ямбол, Пазарджик и три отбора от София.

Турнирът бе и с благотворителна кауза – до сцената имаше кутия за дарения за 17-годишния Мартин Христов от Разград, който се бори с тежко заболяване.

Снимки от турнира можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=razgrad&set=a.10158260851697245.

Ето и класирането на медалистите:

ДЕВОЙКИ 6-9г.

  1. Мария Бъчварова /Plastic Def Squad/ Ямбол
  2. Анна Кривошея /Кошера / Добрич

ЮНОШИ 6-9г.

  1. Данаил Иванов /Plastic Def Squad/ Ямбол
  2. Никола Цонев /Plastic Def Squad/ Ямбол
  3. Искрен Димитров /Кошера/Добрич

ЖЕНИ 10-12г.

  1. Ая Краева
  2. Радина Бъчварова
  3. Валентина Станева

МЪЖЕ 10-12г.

  1. Николай Кафелов
  2. Стефан Русев
  3. Самуил Иванов

ЖЕНИ 13-15г.

  1. Пламена Георгиева
  2. Рая Иванова
  3. Бенедетта Бенедетто

МЪЖЕ 13-15г.

  1. Николай Петров
  2. Валичко Георгиев
  3. Константин Шарапчиев

ЖЕНИ 16-18г.

  1. Ив Дескова
  2. Ния Василева

МЪЖЕ 16-18г.

  1. Никола Янакиев
  2. Божидар Пехливанов
  3. Тодор Замярков

ЖЕНИ 19-34г.

  1. Габриела Янкулова
  2. Сесилия Попова

МЪЖЕ 19-34г.

  1. Венцислав Йорданов
  2. Добрин Янев
  3. Иван Николов

МЪЖЕ 35+

  1. Димитър Андреев
  2. Галин Иванов

CREW BATTLE под 16 г.:

  1. Black Style Squad / Бургас
  2. X-Energy Crew / София

CREW BATTLE над 16 г.:

  1. No Name Crew / Пазарджик
  2. Da Clique / Перник

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *