В събота отбелязваме Световния ден на ходенето

В събота Българска асоциация спорт за всички, съвместно с Община Разград и със съдействието на клуба по ориентиране “Абритус ”, гр. Разград, организират за 27-ми пореден път Световния ден на ходенето 2019. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР и се провежда под егидата на Министерството на младежта и спорта. Проявата е от програмата на Международната асоциация спорт за всички (ТАФИСА) . Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот, чрез най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Организаторите предварително ще подготвят маршрути за ходене, които ще бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора с намалена двигателна мобилност. В началото и края на всеки маршрут са изградени пунктове, където специализирани лица ще измерват кръвно налягане и пулсова честота.

Началото на спортния празник е от 10.00 ч. на 12 октомври 2019 г. в Градския парк /пред Ронда/.  Всички преминали по маршрутите за ходене ще участват в томбола с много предметни награди.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *