В СУ”Христо Ботев”-Кубрат посрещнаха гости от 5 държави със състезание по безопасност на движението и с капански китки

Гости от пет държави се включиха в ежегодното състезанието по Безопасност на движението по пътищата – майсторско управление на велосипед по модулна площадка за 5 и 6 клас в СУ”Христо Ботев”-Кубрат в Деня на Европа 9 май.Това съобщиха от учебното заведение.

Гостите са партньори на кубратското училище по проект EVA от програмата Еразъм+ от Германия, Португалия, Реюнион-Франция, Естония и Турция.

Събитието бе посветено на физическата активност и на активния начин на живот сред подрастващите и бе открито под звуците на химна на Европа, тъй като в училището през тази седмица гостуват Състезанието се организира от Найден Нанев, учител в СУ“ Христо Ботев“ с помощта на Елеонора Стефанова – учител по Физическо възпитание и спорт, Елка Димитрова – главен учител и Цветомира Маринова – учител по Информационни технологии. За прекрасното настроение и озвучаването се погрижи Сийка Русева – учител по музика и нейните даровити ученици.

Най-малките ученици в училището, възпитаници на Зоя Калинова, показаха на големите как да се движат по пътното платно. Участниците демонстрираха завидни умения за управление на велосипеди, които бяха оценени по зададени критерии от жури в състав: мл.п. Павел Ганчев, мл.п. Владимир Василев и Вера Стоилова-инспектор Детска педагогическа стая.

Гостите от Германия, Португалия, Реюнион-Франция, Естония и Турция също провериха своите умения по колоездене.

Наградите и грамотите бяха раздадени от учителите -гости от чужбина, под аплодисментите на присъстващите ученици, учители, родители и гости.

Тази седмица в Кубрат се провежда последната мобилност по проекта EVA. В първия си ден в Кубрат гостите научиха как се правят капански китки, видяха и възстановка на английски език на легендата за Хан Кубрат и синовете му, разходиха се из града, носещ името на прабългарския владетел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *