В Разград отборът на България спря самоуверената селекция на Северна Македония

Представителният национален отбор на България по футбол започна с равенство – 1:1, в третото издание от Лигата на нациите. Съперник на “лъвовете” на “Хювефарма Арена” беше селекцията на Северна Македония.

Кирил Десподов откри резултата за “трикольорите” след страхотна атака в 12-ата минута, но Милан Ристовски изравни резултата в Разград, а при гола на съперника останаха сериозни съмнения дали няма засада на нападателя на северномакедонците. В самия край на срещата пък Мартин Минчев шутира, а топката се отби в ръката на бранител на Северна Македония. Първоначално дузпата бе отсъдена, но след преразглеждането на ВАР-монтирорите френският рефер Пиняр отмени решението си, макар да се виждаше, че техен играч да играе с ръка.

Иначе, с оглед последните дни и всички писания в медиите в югозападната ни съседка, то те не впечатлиха кой знае колко с изявите си при визитата у нас и сякаш точката между двата отбора е логична. Статистиката отиде категорично в полза на гостите, но големите шансове срещу Николай Михайлов не бяха много на брой.

В първата минута Георги Миланов открадна от Елиф Елмас топката в половината на гостите и комбинира с Тодор Неделев. Плеймейкърът опита силен удар от дистанция, но Енес Барди блокира опита му. В шестата минута Стефан Ашковски проби отдясно и опита удар с десния крак, но Андреа Христов добре го блокира. Впечатление правеше играта на “лъвовете” в началните минути, след като България опитваше да играе на висока преса, а това изненада северномакедонците.

В 12-ата минута “лъвовете” попариха гостите. Кирил Десподов подаде към Тодор Неделев, който изведе звездата на Лудогорец в наказателното поле на Северна Македония. Десподов излъга Столе Димитриевски с леко докосване и го прехвърли, а опитите на бранител на гостите да изчисти само довкараха топката във вратата им. Малко след това северномакедонците имаха претенции за игра с ръка в наказателното ни поле на Филип Кръстев, но главният рефер от Франция не се върза на прищевките им.

В 22-ата Барди се озова на чиста позиция за изстрел и го отправи, а Николай Михайлов отби топката с главата си, след което се наложи влизането на лекарския щаб на “трикольорите”. Стражът на България се справи бързо след тежкия удар и продължи участието си. Четири след това Турицов блокира удар на Александър Трайковски, а топката отиде в Ашковски вдясно, който отправи анемичен удар, с който Михайлов се справи с лекота.

Ясен Петров реши да размени фланговете на Десподов и Георги Миланов, след като играчът на Левски не му вървеше играта отляво в първите 25 минути. В 31-ата капитанът им Барди шутира от дистанция, но комично встрани. Българите спряха с високата преса и след 30-ата минута гостите владееха значително повече топката, но не създаваха неприятности за вратаря ни. Четири преди края на първата част Ашковски бе оставен непокрит от защитата ни на втора греда при корнер, но ударът му от малък ъгъл беше за пореден път неточен.

В края на полувремето селекционерът Петров отново размени крилата на Миланов и Десподов, докато Тодор Неделев продължаваше да действа като №10 зад Атанас Илиев. На почивката Ясен Петров замени Илиев, а на негово място се появи нападателят на ФК Рига – Георги Минчев.

Три след подновяването на играта в Разград Милан Ристовски шутира от дистанция, но отново слабо и Михайлов улови лесно. В 49-ата минута гостите върнаха пасива си, след като Ивайло Чочев игра колебливо при атака на Северна Македония отляво. Чочев изби топката в играч на съперника, а тя щастливо отиде у Милан Ристовски. Играчът на Спартак Търнава прати топката между краката на Михайлов, макар да беше в засада, но след ВАР реферът зачете гола.

Преди да беше изминал час игра в игра влезе Георги Костадинов, а замененият футболист беше Филип Кръстев. В 60-ата Михайлов се наложи да прави качествено спасяване и го стори, след като бившият футболист на Лийдс Юнайтед Езджан Алиоски отправи добър изстрел, но Михайлов с дясната си ръка прати топката встрани. Две след това Десподов даде успореден пас за Георги Миланов. Той си спря топката с левия и шутира от 20 метра, но аут.

В 64-ата Ашковски задържа цинично Георги Миланов отляво и реферът Пиняр логично показа жълт картон на №3 от селекцията на Северна Македония. В 70-ата Петров смени Неделев, а на негово място се появи Илиян Стефанов. Две след това пък Стефан Спировски опита много амбициозно изпълнение от дистанция и прати топката на горните редове на трибуна “Моци”.

Три минути преди края пък в игра се появи и Мартин Минчев, който замени Георги Миланов. В добавеното време Висар Муслиу задържа цинично Кирил Десподов пред пеналта на гостите, но реферът от Франция не отсъди нарушение, макар такова категорично да имаше. Мартин Минчев получи превъзходен пас в наказателното поле на гостите и шутира веднага, а топката се отби в ръката на бранител на Северна Македония. Реферът от Франция се поколеба дали да посочи бялата точка, но го стори, след което отиде да прегледа ситуацията на ВАР мониторите.

След съвещанието той отмени решението си и дузпа за нашите нямаше, макар ясно да се видя, че топката се отби в ръката на техен бранител, която обаче беше прибрана до тялото, а след корнера не се случи нищо опасно за вратаря на гостите Димитриевски.

FT • БЪЛГАРИЯ – СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ 1:1

1:0 Кирил Десподов (12)

1:1 Милан Ристовски (49)

Лига на нациите, Лига C, Група 4

Стадион: „Хювефарма Арена”, Разград

Рефер: Жереми Пиняр, Франция

България (4-4-2): 13. Николай Михайлов (К) – 2. Иван Турицов, 3. Андреа Христов, 15. Петко Христов, 14. Антон Недялков – 17. Георги Миланов, 6. Филип Кръстев, 18. Ивайло Чочев, 8. Тодор Неделев – 11. Кирил Десподов, 9. Атанас Илиев

Резерви: 1. Светослав Вуцов, 23. Иван Дюлгеров, 4. Божидар Чорбаджийски, 5. Виктов Попов, 7. Георги Костадинов, 10. Георги Минчев, 12. Едисон Йорданов, 16. Кристиян Малинов, 19. Мартин Минчев, 20. Андриан Краев, 21. Доминик Янков, 22. Илиян Стефанов

Северна Македония (4-4-2): 1. Столе Димитриевски – 11. Дарко Чурлинов, 6. Висар Муслиу, 14. Дарко Велковски, 8. Езджан Алиоски – 7. Елиф Елмас, 10. Енис Барди, 20. Стефан Спировски, 3. Стефан Ашковски – 9. Александър Трайковски, 19. Милан Ристовски

Резерви: 12. Деян Илиев, 22. Дамян Шишковски, 2. Тодор Тодоровски, 4. Кире Ристевски, 5. Гьоко Зайков, 13. Боян Димовски, 15. Никола Серафимов, 16. Бобан Николов, 17. Давид Бабунски, 18. Дориан Бабунски, 21. Енис Фазладжич, 23. Боян Миовски

Селекционер: Благоя Милевски

Източник: www.gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *