В понеделник изливат първия пласт асфалт на “Априлско въстание”, а движението ще е двупосочно в северното платно

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се запозна днес на място с темповете на ремонта на булевард „Априлско въстание”. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Фрезоването на южното платно е на приключване и днес са започнали локални заздравяващи ремонти на невралгичните места, като целта е да няма пропадания – обясниха ръководителите на ремонтните работи от „Строймонтаж”ЕАД. Полагането на първия профилиращ пласт асфалт ще е в понеделник, първо на участъка от пътя за Попово до кръстовището с улица „Перистър”. През деня, докато се полагат първите 4 см. асфалт, участъкът ще бъде затворен, а северното платно ще е двупосочно. Вечер, когато не се работи, шосето ще бъде отворено за движение. След това ще бъде поставен и втори пласт асфалт, като целта е асфалтовото покритие да е общо 8 см.

Ремонтът се извършва по обществена поръчка „Основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“, гр. Разград“ със средства, отпуснати от Министерски съвет. Сред дейностите по обществената поръчка са и: полагане на хоризонтална пътна маркировка; повдигане и подмяна на капаци на ревизионни шахти, улични оттоци и тротоарни кранове; повдигане на пропаднали, подмяна на счупени и поставяне на нови бордюри, където липсват; направа на повдигнати пешеходни пътеки с ширина – 4 м., 7 от тях са на „Априлско въстание“ и 1 – на „Странджа“.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 90 дни, прогнозната стойност на обществената поръчка бе 1 583 333,33 лв. без ДДС.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *