В петък и събота пръскат срещу кърлежи

Есенната декаризация на тревните площи и детските площадки на територията на община Разград ще се проведе на 3 и 4 септември, петък и събота. Това събощават от пресслужбата на Община Разград.

Общата площ, която подлежи на пръскане срещу кърлежи, е 133 дка. В списъка от над 80 обекта са включени: детски ясли и градини в Разград и селата Стражец, Гецово, Раковски, Благоево, Киченица, Мортагоново и Топчии, детски площадки в Разград, Северния градски парк, междублокови пространства в различни квартали на Разград, плажната ивица на язовир „Пчелина 2“, зоната за пикник между „Горски пък“ и „Делфина“ в местността „Пчелина“, зелени площи край социални институции и обществени сгради и други.

Дезакаризацията се извършва от „Биоконтрол корпорация“ЕООД-Разград. Площите се обработват с разрешения от Министерството на здравеопазването, високоефективен срещу пълзящи насекоми, най-вече кърлежи, както и безопасен за хората препарат от вида на пиретроидите „Бандит 10ЕВ“.

От фирмата-изпълнител ще поставят предупредителни табели за извършената обработка с указание за спазване на сроковете за неизползване на третираните площ.

Община Разград се обръща към гражданите и ползвателите на посочените обществени терени с призив за стриктно спазване на указанията и при установяване на нарушения и нередности при извършването на дезакаризацията да сигнализират в общината.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *