В кондиция ли сме след употреба на алкохол тестваха тийнейджъри от ОУ „Христо Ботев“ – Исперих

Заключително занятие по инициативата „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“ организира днес инспектор Детска педагогическа стая в Районно управление – Исперих Весела Георгиева със съдействието на ръководството на ОУ „Христо Ботев“ – Исперих. В състезанието  взеха участие четири ученически отбора от пети и шести клас. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Надпреварата започна с решаване на тест по безопасност на движението. Участниците трябваше да отговорят къде и как се движат велосипедистите, на кръстовище, регулирано с пътни знаци кой автомобил е с предимство, къде се движат пешеходците при липса на тротоар и т.н. Тестовете бяха оценявани от компетентно жури в състав Мария Попова, директор на учебното заведение, инспектор Иван Игнатов от ОДМВР-Разград, Весела Георгиева и полицейски инспектор „Пътен контрол“ Никола Бочев от РУ-Исперих. Успешно издържалите теста се заеха с реденето на пъзел – пътен знак, чийто вид и значение трябваше да определят след завършването му. Знанията и уменията на участниците се оценяваха за вярност и за време. Победителите получиха грамоти и футболни топки.

Състезателите изпробваха специални очила, създаващи илюзията за употребен алкохол. Затрудненото придвижване и забавените реакции показаха на учениците вредата от консумацията на алкохол и упойващи вещества. Следващият етап от състезанието – майсторско управление на велосипеди се проведе на БДП площадката в ОУ „Христо Ботев“ – Исперих.

За всички присъстващи полицейското куче Бонд и неговият водач проведоха атрактивна демонстрация. Освен послушание и изпълняване на команди, четириногият „полицай“ показа как се задържа и охранява престъпник.

Състезанието отбелязва началото на лятната ваканция за децата и е заключителен етап от Националната програма „Работа на полицията в училищата“, по която инспекторите Детска педагогическа стая в областта работят от 2001 година.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *