В Завет заседава утре Съвместната българо-румънска земеделска работна група

В Завет заседава утре Съвместната българо-румънска земеделска работна групасъобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Редовното заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група (СБРЗРГ) ще започне в 10,30 ч. на 27.09.2022 г. (вторник), ще се проведе в  конферентната зала на „Раломекс” АД в град Завет на ул. „Освобождение“ № 3, а темата е: „Раломекс” АД, гр. Завет – производител на машини за модерно земеделие”.

Съвместната българо-румънска земеделска работна група представлява механизъм за трансгранично сътрудничество между български и румънски институции и производители в сферата на земеделието. Инициативата има вече 12-годишни традиции и се случва в рамките на Асоциация „Еврорегион Данубиус“, чийто член е Областна администрация Разград.

Участие в заседанието ще вземат областните управители на областите Разград, Русе и Силистра, заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево и председател на (СБРЗРГ) Кристиян Анкулеску, кметът на община Завет Ахтер Велиев, ръководители на териториални структури на Министерството на земеделието и храните в трите области, както и на сходни институции от окръг Гюргево, представители на Съюза на дунавските овощари и други заинтересовани страни.

Програмата на събитието включва и посещение на производствената база на „Раломекс” АД и в Музея на плуга, намиращ се на територията на предприятието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *