В Деня на здравето кмет дари 1000 лева на болница

В Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници кметът на Община Кубрат Алкин Неби направи лично дарение на болницата в града. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Алкин Неби отправи и пожелания към лекарите, медицинските сестри, фармацевтите и всички, които работят в областта на здравеопазването.

От пресслужбата на Община Кубрат припомнят, че това е поредното дарение на кубратския кмет, който преди броени дни направил друго солидно дарение, осигурявайки безвъзмездно над 1000 защитни маски в превенцията срещу коронавируса.

Кметът Неби отново призова местната общественост да се включи в помощ на лекарите и хората, които имат нужда от подкрепа и съпричастност. Той подчерта, че заедно с  екипа си подкрепя безрезервно жителите на общината и хората, които ежедневно се изправят в битката срещу опасната пандемия, уверявайки още, че Общината не пести средства и усилия. “Тази година отбелязваме 7-ми април в условията на пандемия, която засяга милиони хора по целия свят. Тя е заплаха за най-ценното в нашия живот – здравето. COVID-19 обърква човешки съдби, наранява хиляди хора, които губят близките си или страдат, покосени от коварния вирус. Това изпитание ни показва колко безценен е човешкия живот и колко ценни са хората, които не жалят време и сили, за да се преборят със смъртта. Лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари – всички те денонощно се борят за спасяването на нечий живот. Приемете моята сърдечна благодарност към всички вас за всеотдайния труд, неоспорима прецизност и усърдие, които проявявате ежедневно и ежеминутно!”, каза в своето обръщение кметът на Кубрат Алкин Неби.

За самия Алкин Неби денят също е празничен,  преди да стане кмет, той бе рехабилитатор в кубратската болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *