В българската столица на трабанта вече ще има и улица „Трабант“

В българската столица на трабанта – Лозница – скоро ще има и улица „Трабант“.

Предложението е на представители на Национален клуб „Трабант“ и днес е внесено в общинска администрация – съобщи за Разград24/7 кметът на Лозница Севгин Шукри.

Лудогорският град е родно място на клуба и първото селище в страната, което домакинства на рали за трабанти, която традиция продължава вече 20 години. Също по традиция събитията, организирани от Национален клуб „Трабант“ за популяризиране на ретро автомобила марка „Трабант“, се подкрепят от общинската управа.

Ръководството на Община Лозница ще обмисли възможностите и ще внесе предложение в Общинския съвет с конкретна улица, която да носи това име – допълни кметът Севгин Шукри. Сред вариантите на този етап е промяна на името на ул. „Тича“, която е по-малка улица и съответно по-малко хора ще се наложи да сменят документите си за самоличност – обясни Шукри. По думите му идеята на Национален клуб „Трабант“ може да се реализира до края на годината.

Кметът съобщи още, че с представителите на клуба днес са реализирали още една обща инициатива. На подходящо място в общинския център са засадили предоставени от Национален клуб „Трабант“ декоративни дръвчета – 5 борчета, 1 кипарис и 4 брези.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *