“Вълци-Разград” с първи победи на собствен терен

В петък в зала „Лудогорец“ в Разград се изигра първи кръг от държавното първенство по баскетбол за момчета до 12 години. Домакините от „Вълци-Разград“, водени от треньорите Стоян Петров и Пенко Велчев, не допуснаха загуба на собствен терен и надиграха убедително два от отборите – „Светкавица“ Търговище със 76:11 и „Черно море Тича-1“ със 73:26. С това момчетата оглавиха група Б в зона Добруджа и показаха, че имат страхотен потенциал да атакуват челните места не само в региона.

„Поздравяваме момчетата за екипната работа! Те си взаимодействат все по-убедително и същевременно показват лични умения и качества, с които допринасят за победата. Щастливи сме, че с пълната подкрепа на основния спонсор „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“ имахме възможността да изградим отбора от нулата и да не спираме да тренираме интензивно и целогодишно, въпреки всички трудности и пречки. За нас този шанс предопределя бъдещето на разградския баскетбол – тези момчета са бъдещи шампиони, съжаляваме само, че не можем да напълним залата, за да ги видят всички приятели на баскетбола в града и да им дадем заедно заслужената подкрепа“, споделят треньорите на децата.

Основата на отбора е изградена изцяло от деца от града, като от тази година в отбора се включва и състезател от Русе. Неговите родители са инициатори, тъй като са забелязали играта на отбора и считат, че в Разград се работи на отлично ниво. Мотивацията им е вдъхновяваща, като пътуват от Русе за тренировки и състезания.

Това бе първо домакинство на “Вълци-Разград” на състезание от такъв ранг. Поради ограничителните мерки, публика в залата не се допуска. За момента така ще протекат и следващите домакинства на „Вълци-Разград“. На 20 ноември момичетата до 14 години приемат Черноморец Бургас като част от Елитна група Изток. На 24 ноември момичетата до 12 години ще домакинстват в група Б на зона Добруджа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *