Второ злато за България в Токио! Стойкa Кръстева е олимпийска шампионка!

БОК, Костадин Андонов, Start-photo

Стойка Кръстева донесе втори олимпийски златен медал за България от игрите в Токио! На финала от олимпийската програма по бокс в Токио в категория до 51 килограма тя победи с пълно съдийско единодушие туркинята Бусе Чакъроглу.

Стойка Кръстева започна много активно първия рунд и нанесе няколко респектиращи удара, докато съперничката ѝ се опитваше да държи дистанция. Бусе Чакъроглу се опитваше да контраатакува, но българката водеше по чудесен начин боя и напълно логично след края на първия рунд съдиите отсъдиха в нейна полза с пълно единодушие.

Във втория рунд Кръстева удържа опита на Чакъроглу да я извади от нужния ритъм. Туркинята се опита да разклати българската боксьорка, но Кръстева не се поддаде в нито един момент и продължи методично да пласира тежки удари. Вторият рунд бе отсъден в полза на Кръстева с 4:1 на съдийски гласа, като единствено рефера от Тунис присъди точка за Чакъроглу.

В третия рунд Стойка Кръстева държа Чакъроглу много добре на дистанция в ключови моменти и продължи да доминира, така че след последния рунд българката бе определена за олимпийска шампиона с пълно съдийско единодушие.

По този начин Стойка Кръстева се нареди до четири легендарни имена, печелили златото и покорявали Олимп. Първият бе Георги Костадинов през 1972 година в Мюнхен. През 1980-а в Москва Петър Лесов също стъпва на върха, последван от Ивайло Маринов в Сеул 1988, за да дойде и златния миг на Даниел Петров в Атланта през 1996 година. Сега, 25 години по-късно, България отново има своята нова олимпийска шампионка.

Източник: www.dnews.bg

Снимка: БОК, Костадин Андонов, Start-photo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *