Втори лекар в Лудогорието изгуби битката с COVID-19

МБАЛ-Исперих

Още един лекар от Разградска област изгуби битката с COVID-19.

За смъртта на невролога д-р Емилия Методиева съобщиха първо от Общинска администрация-Исперих.

„До последно, водена от чувството на дълг и отговорност, помагаше на своите пациенти. Д-р Методиева бе диагностицирана с КОВИД-19 на 11 ноември и за нея неуморно се грижеха нейните колеги в МБАЛ – Исперих.

Изказвам искрени съболезнования на семейството, близките и колегите на починалата д-р Методиева. „ – обяви във Фейсбук страницата на местната управа кметът на Исперих Белгин Шукри.

По-късно и от ръководството на МБАЛ-Исперих изказаха съболезнования с думите: „Загубихме един изключителен ЧОВЕК И ЛЕКАР.

Д-р Емилия Методиева – Невролог в Многопрофилна болница за активно лечение-Исперих загуби битката с коварната болест.

С огромна болка и прискърбие посрещаме новината за смъртта на д-р Методиева. За броени дни изгубихме един прекрасен лекар, посветил живота си на медицината и на своите пациенти.

Д-р Методиева до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг и помагаше на своите пациенти.

Поклон пред нейната всеотдайност и смелост. Светла й памет!”.

След общопрактикуващия лекар д-р Антон Михайлов това е вторият лекар от Разградско, когото губим вследствие на световната пандемия.

Разград24/7 също изказва съболезнования на близките на д-р Методиева. Поклон пред светлата й памет!

Междувременно от пресцентъра на Областна администрация-Разград съобщават данните от РЗИ за заболелите през вчерашния ден.

Новите случаи са 33. От тях 18 са в гр. Разград, 3 са в Кубрат, а по 2 има в Раковски и Беловец. По 1случай е установен в Брестовене, Острово, Сушево, Голям Поровец, Исперих, Бели лом, Синя вода и Благоево.

Активните случаи в областта са 933. На домашно лечение са 771,  хоспитализираните са 162, а карантинираните –492. Общият брой на заболелите е 1236.

С положителен PCR тест е доказан COVID-19 при 2 лекари и 2 медицински сестри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *