Втора поредна шампионска титла за Димана Йорданова на троен скок

За втора поредна година разградската лекоатлетка Димана Йорданова спечели шампионската титла на държавно първенство за мъже и жени в титулярната си дисциплина – троен скок. Това стана и с най-добро лично постижение – съобщи нейният треньор Красен Цонев.

В шампионата, който се е провел в събота и неделя в софийската зала „Асикс Арена”, са участвали 500 състезатели от 121 клуба. Разградският СКЛА”Лудогорец” е представен от 7 състезатели.

Най-успешно е участието на Димана Йорданова, която печели републиканската титла в тройния скок с постижение от 12,72 м., а в дългия скок също с лично постижение от 5,48 м., остава на шесто място.

И състезателката, и нейният треньор изказват благодарност към „Лудогорско пиле” и неговият директор Любомир Лозанов за това, че оказват финансова и морална подкрепа на Димана Йорданова при подготовката й за престижните състезания, в които представя Разград.

В щафетата 4х400 м. при жените четири състезателки от СКЛА”Лудогорец”, които всъщност са от възрастова група девойки, се класират на шесто място. Това са: Красимира Василева, Василена Накова, Виктория Руменова и Екатерина Начева

Постиженията на Димана и на четирите девойки  на шампионата в столицата са допринесли и за доброто отборно класиране на СКЛА”Лудогорец”. При жените разградският тим е на девето място.

При мъжете Венелин Цонев се класира на седмо място в бягането на 60 метра с препятствия, а Владислав Димитров е десети в тласкането на гюлле.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *