Време за награди: Утре са най-добрите спортисти на Разград

Церемонията за награждаване на най-добрите спортисти на Община Разград за 2022 г. ще се проведе утре, 9 декември, от 11,00 ч. във фоайето пред заседателната зала на 11 етаж в Община Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Класацията се провежда за 61-ви път, първото й издание е през 1962 г. Победителите получават плакети и парични премии съобразно средствата, предвидени в общинския бюджет за подобна дейност, тази година паричните премии са в общ размер 5120 лв.

Изборът на „Спортист на Община Разград за 2022 г.“ се извърши след предварителни номинации от спортните клубове, които развиват дейност на територията на общината, след което седемчленна комисия от журналисти и спортни деятели гласува за десетка, а точките се умножават по предварително обявени коефициенти съобразно ранга на състезанието, на което са постигнати най-големите успехи на състезателя на национално и международно ниво, конкуренцията и възрастовата група, в която се състезава.

17-годишният европейски шампион за юноши до 18 години Лъчезар Вълчев е най-добрият спортист на Община Разград за 2022 г., освен него в десетката има още един лекоатлет, двама борци, футболист, двама колоездачи, шахматист, каратист и културист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *