Временният директор на ОДМВР станал титуляр, назначили му и заместник – бивш шеф на РПУ-то

Полиция

Временният директор на ОДМВР-Разград вече е титуляр на длъжността, има и заместник.

Това е станало без официално обявяване, единствено с актуализация на данните за ръководството на сайта на ОДМВР-Разград.

От персоналната справка на сайта става ясно, че старши комисар Диян Минков е титуляр на шефския пост от 16 юли. Той бе временно преназначен на директорската длъжност на 4 юни със заповед на служебния министър Бойко Рашков. Минков е на 43 години, стажът му в МВР е 17 години, започнал е като разузнавач в „Икономическа полиция“, През 2013 г. става ВНД началник група “Престъпления против народното стопанство” в Икономическа полиция, а от 2014 година е титуляр на длъжността. От 2015 до 2021 г. е началник група „Противодействие на престъпления в непроизводствената сфера“ в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Разград, а от 16 март 2021 г. – временно назначен за заместник-директор на ОДМВР-Разград.

На този пост на 15 юли е назначен Мирослав Иванов. Той има управленски опит в системата на МВР, но е единственият в региона, за когото публично стана ясно, че има подписка срещу него сред подчинените му. Това се случи през 2009 г., когато бе назначен за шеф на РПУ-Разград.

Мирослав Иванов е роден на 15.02.1967 година. Висшето си образование е завършил в Одеския университет – Украйна през 1993 г.
Постъпва в системата на МВР през 1994 г. като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ в РУ-Разград. През 2009 г. става ВНД началник на Районно управление – Разград. От октомври 2010 до юни 2015 година заема длъжността началник на сектор „Български документи за самоличност“. От 26 юни 2015 г. до 15.07.2021 г. е началник на група „Оперативен анализ и полицейска статистика“ в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *