Водосвет, торта и планове за голям коледен концерт в началото на учебната година на Музикалната школа

Архиерейският наместник отец Георги отслужи водосвет за успешна учебна година в Музикална школа „Илия Бърнев” при читалище „Развитие 1869” на 1 октомври – Международния ден на музиката, а за малчуганите имаше вкусна торта за сладко начало на занятията в школата. И времето беше с ръководството, преподавателите и децата от Музикалната школа – изглеждаше, като че ли всеки момент ще завали и ще провали церемонията на открито, но това не се случи.

Освен за водосвета, имаше време и за музикален старт на учебната година – пианистките Ивана Хосровян и Михаела Тодорова свириха на 4 ръце на пиано.

Директорът на Музикалната школа Деян Денчев съобщи, че записаните деца в класовете по: пиано, китара, барабани, цигулка, гъдулка и звукорежисура са над 60, а записването още продължава. Освен деца, най-малките от които са в предучилищна възраст, се записват и възрастни – някои опресняват знания от младите си години, а други придобиват нови умения, възрастните възпитаници на Музикалната школа от миналата година са трима, а през тази са се записали още 4.

Новият клас е по звукорежисура. Имало подобен интерес, а в школата има такава възможност, преподавател ще е Явор Якимов – обясни Денчев.

Той планира по случай 65-тата годишнина от създаването на школата да се организира голям Коледен концерт в две части. Вече се водят разговори с някои от порасналите възпитаници на Музикалната школа като Фидоси Керчев и Виктория Терзийска. Притесненията са единствено, че епидемиологичната обстановка може да се промени и съответно да отпаднат подобни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *