Вече официално: Демократична България печели четвъртия мандат в Разградски регион

След близо 20-годишна пауза десните от Разградско ще имат свой депутат в 48-мото Народно събрание. Това стана ясно и официално тази вечер с решението на Централната избирателна комисия за обявяване на резултатите от вота в неделя. Последният десен депутат от Лудогорието бе Никола Николов в мандата 2001-2005 г.

Официалните резултати потвърдиха информацията, която първо Разград24/7 публикува, че четвъртият мандат от 18-ти Разградски МИР се печели от Демократична България.

С два мандата е ДПС, те ще са за Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ. Третият мандат е за ГЕРБ-СДС, тъй като водачът Десислава Атанасова и водач и в Русе, където също е избрана, ще има възможност да предпочете откъде да влезе, като очакванията са да избере Русе и разградски депутат отново да е Гюнай Хюсмен.

Подобен избор трябва да направи и водачът на Демократична България Иво Мирчев, който е и водач в Бургас. В случай, че избере морския град, право да стане депутат придобива третият в листата Нихат Расим, който с 572 преференции изпреварва втория Огнян Обрешков. В този казус няма все още сигурни индикации какъв ще е изборът на Мирчев, но много по-вероятно е да стане депутат от Разград.

Така болната тема за разградчани да си имат депутат от областния град си остава все така болна. Депутатите ни най-вероятно ще са родом от: Цар Калоян, Подайва, Исперих и Добрич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *