Валди Тотев и разградски таланти участват в благотворително събитие за представяне на проекта за Военен мемориал

Клавиристът на група „Щурците“ Валди Тотев и съпругата му Дими Димитрова ще участват в благотворително събитие следващия вторник, 26 април, за представяне на проекта за изграждане на Военен мемориал. Това съобщиха самият Валди Тотев и инициаторът за изграждането на мемориала, който ще напомня за съществуването през годините в Разград на общо 18 военни поделения.

Както е известно мемориалът ще се намира на изхода за Попово, където са били и част от поделенията. Вече бе направена първа копка, налети са основите, вижда се и формата на арката, но има още работа по паметника. Според Румен Вълчев за довършването на паметника са необходими 55 000 лв. Той припомни, че в бюджета на Община Разград за настоящата 2022 г. са гласувани 20 000 лв. за мемориала. Има и дарения от 4 фирми на обща стойност 6000 лв. Под довършване се има предвид изработване на три фигури – два коня и орел, които ще бъдат поставени върху арката, както и изписване на надписи върху черен гранит, поставяне на плочници и осветителни тела.

Подробният проект ще бъде представен по време на събитието на 26 април в зала „Филхармония“. То ще е с вход свободен, но ще се очаква от зрителите на входа на пуснат своята лепта в урна с дарения. Всеки отделил средства за тази кауза ще бъде вписан в регистър на дарителите.

Събитието ще започне с изпълнения на Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова и деца от Класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева, и двете в ЦПЛР Център за работа с деца, рецитал ще изнесат ученици от СУ“Христо Ботев“-Цар Калоян. След разградските таланти на сцената излизат Валди Тотев и Дими Димитрова. Ще започнем с „Бяла тишина“, ще завършим с „Вдигни очи“, ще изпълним хитове като: „Среща“, „Клетва“, „Хамлет“, „Културолог“ – съобщи още Валди Тотев.

Той обясни, че Румен Вълчев го е запалил да се ангажира с участие в благородното дело. Валди Тотев разказа, че е от офицерски род. Героят от Сръбско-българската и Балканската война пол. Владимир Серафимов е негов дядо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *