Валди Тотев и деца от Разград и Цар Калоян участваха в благотворителен концерт за Военния мемориал

Валди Тотев и деца от Разград и Цар Калоян участваха в благотворителен концерт за събиране на средства за изграждане на Военния мемориал, които ще напомня за съществуването в Разград през годините на общо 18 военни поделения. Сред официалните гости на събитието, провело се в зала „Филхармония“, бяха: председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, заместник областният управител Драгомир Златев, заместник-кметът на Община Попово Трифон Трифонов. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Преди концертната част идеята и развитието на проекта за изграждане на Военен мемориал на входа на Разград откъм Попово представи инициаторът на родолюбивото начинание Румен Вълчев. Презентацията вървеше на сцената и по време на концерта. Той започна с танц със знамена на момичетата от Градски мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца-Разград с ръководител Емилия Борисова.  „Високи сини планини“ изпълниха певците от ВГ“Веселите глухарчета“ от Школата по поп пеене към ЦПЛР ЦРД с ръководител Свилена Дечева. Ученици от СУ“Христо Ботев“-Цар Калоян представиха рецитал с родолюбиви стихове.

След младите таланти на Лудогорието на сцената излезе дуо „ВалДи“ – клавиристът на група „Щурците“ Валди Тотев и цигуларката Дими Димитрова. Те изпълниха част от вечните хитове на „Щурците“ и други популярни песни.

На входа на предоставената от Община Разград безвъзмездно за проявата зала „Филхармония“ имаше кутия, в която всеки от зрителите можеше да пусне дарение за изграждане на мемориала.

По информация от Румен Вълчев за завършването на мемориала са необходими 55 000 лв.

Припомняме, че в бюджета на Община Разград за настоящата година, са предвидени 20 000 лв. за тази кауза.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *