Буруджиева: Нинова не представи добре мотивите на вота, защото не ги е писала

Буруджиева

Вотът на недоверие, от гледна точка на сбор на гласове, е неуспешен. Но въпросът за неговия успех се корени в това, как ще бъде разказан и представен той. Корнелия Нинова, с целия си парламентарен опит много добре знае, че за целта това трябва да бъде направено от тези, които са писали мотивите му.“ Това каза по Нова ТВ политологът Татяна Буруджиева. Тя бе категорична, че Нинова не е успяла да представи мотивите добре.

„За първи път в България имаме форма на чист граждански протест, който е представен от хора от всички възрасти. Видяхме, че част от протестиращите се опитват да го опазят от крайни действия и други, които се стремят към тях.“ Според нея до този момент от протеста са казали само кои партии да излязат от властта, но не и кои да дойдат.

Буруджиева изрази остро възмущение от действията на представители на протестиращите, които  блокираха част от движението на столичното метро. Тя го определи, като терористичен акт. По думите й, това действие е застрашило живота на много граждани, които в този момент са били в подземния транспорт.

Източник: www.novapress.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *