Бойко Борисов: Силата на една нация е християни и мюсюлмани, българи и турци, всички да работят заедно

„Силата на една нация е християни и мюсюлмани, българи и турци, всички да работят заедно” – това заяви в Разград на откриването на предизборната кампания на Коалиция ГЕРБ-СДС лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди да влезе в препълнената зала на Общинския културен център той посети два от обектите, за които ръководеното от него правителство отпусна средства – новостроящата се църква „Св. Цар Борис-Покръстител” и ремонтиращата се джамия „Ибрахим паша”. С огорчение той констатира, че в сравнение с предходните му посещения свършената работа е незначителна. И двете щяха да са готови, оставихме пари – категоричен беше Борисов.

По думите му и благодарност е получил и от кмета на Разград Денчо Бояджиев, с когото се срещнал също днес. Той благодарил за отпуснатите средства от последното правителство на Борисов и разказал какво е направено с тях, а на въпрос какво е отпуснала държавата през последните две години през последните две години отговорът бил „нищо”. Бояджиев прогнозирал, че ГЕРБ ще направи правителство. „Връщай се, защото нямаме пари, няма компенсации и не можем да се оправим” – това казвал и всеки друг от кметовете, с които Борисов се е срещал и на които е помагал, независимо от политическата сила, която представлява.

Борисов характеризира последните две години като „разпад”. Според него е загубен основният смисъл на държавата, няма нито един авторитет. Той изрази съмнение и че, предишните управляващи умишлено са работели за това да се увеличава инфлацията.

„Три пъти със се нагърбвал и съм изваждал държавата. Оставих я приета в чакалнята на Еврозоната и Европейския банков съюз. Ние щяхме с Хърватия да сме там, те дърпаха спирачката на влака, те не искат Еврозоната, защото тя означава контрол и най-лесният начин да се блокира е да вдигаш инфлацията, тя вече е над 20 процента в момента, а в някои стоки над 50.” – каза Борисов.

„Съединението прави силата, ако продължим да се мразим нищо добро не ни очаква като народ. Този път гласувате за себе си, даже не ви убеждавам. Толкова е трудно, но само вие можете да ни измъкнете от кризата. Ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да правим правителство.” – заяви още Борисов.

Вторият в листата на ГЕРБ-СДС в Разград Гюнай Хюсмен призова хората да окажат мощна подкрепа за политическата сила с №2 в бюлетината за категорична победа с 10%, за да се състави самостоятелно правителство. Той също акцентира върху факта, че през последните 2 години нищо положително не се е случило в региона за разлика от предходните мандати на ГЕРБ, в които инвестициите в пътна инфраструктура са над 100 милиона лева. Гюнай Хюсмен нарече лидера на ГЕРБ „образец и гарант за толерантност”, като се аргументира с това, че само Борисов е назначил турчин за областен управител, а от неговата политическа сила бе и председателят на последното Народно събрание Вежди Рашидов. „Генерал Борисов иска да сме заедно не само на полето, а и в управлението. Бъдещето е да сме заедно.” – каза Гюнай Хюсмен. Той коментира още, че Борисов е от хората, които разбират, че България не е само София и посещава и най-малкото населено място, за да се запознае с проблемите на хората. Гюнай Хюсмен сравни управлението на държавата с голям влак, който от 2009 г. след създаването на партия ГЕРБ се е движел към Европа, а преди две години е дръпната ръчната спирачка на влака и изрази убеденост, че той отново ще потегли към Европа при спечелване на изборите от ГЕРБ.

Победа на ГЕРБ на изборите си пожела и водачът на листата на политическата сила с №2 в бюлетината Десислава Атанасова.

На сцената на Новия театър бяха представени и останалите кандидати за народни представители от листата. На трета позиция е Галина Георгиева, на четвърта – областният лидер Владимир Димитров, който откри събитието, на пета – д-р Зоя Велкова, на шеста – Наско Анастасов, на седма – Красимир Димитров, на осма – Айдън Шабанов.

Още снимки вижте ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *