Близо 600 нарушения по пътищата миналата седмица

Пътна полиция

596 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 19 до 25 септември 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 478 фиша и 93 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани един мотоциклетист и един велосипедист.

Установени са седем шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 10 моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в три – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които четирима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на септември до момента са засечени 780 нарушения на скоростните режими. 3448 превозни средства са проверени в хода на специализирани полицейски операции. Връчени са 551 електронни фиша. Установени са 21 неправоспособни водачи по пътищата на региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *