Близо 500 нарушения по пътищата миналата седмица, санкционираха и двама пешеходци

491 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 9 до 15 януари 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 236 фиша и 75 акта. Един от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци.

Установени са седем шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в другите три – употребата на алкохол.

През посочената седмица са регистрирани шест пътно-транспортни произшествия, при които 10 души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на годината до момента са проверени общо 2302 превозни средства и 2840 лица. 47 водачи са санкционирани за неправилно паркиране, а четирима – за отнемане предимство на пешеходци. Засечените нарушения на скоростните режими са 134. Връчени са 12 електронни фиша и са съставени 9 предупредителни протокола.

        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *