Билборд за пътна безопасност поставиха на Профсъюзите

В навечерието на 29 юни – Националния ден на безопасността на движението по пътищата, Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и Областна администрация Разград се включиха в национална инициатива на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) за отбелязване на датата в цялата страна, като мярка за формиране на социално-отговорно поведение и култура за безопасно движение по пътищата. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

По предложение на Областния управител на сградата на бул. „България“ в град Разград, която е държавна собственост, беше поставен тематичен билборд. Винилът е с размери 3 на 4 метра и съдържа посланието „На пътя животът е с предимство“ и информацията, че над 60% от всички пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени настъпват на територията на населените места, като децата и възрастните са най-уязвимата група пешеходци.

Билбордът е поставен в центъра на града, в оживена зона с голям поток на пешеходци и водачи на МПС, с което посланията на кампанията ще достигнат до широк кръг хора.

Освен това в интернет и във фейсбук страницата на Областна администрация Разград са публикувани още няколко визуализационни материали, изработени от ДАБДП, с акцент върху някои от основните аспекти от безопасното движение на пътя – поставяне на обезопасителни колани, недопускане на разсейване от мобилни телефони и спазване на допустимата скорост на движение.

В отбелязването на Националния ден на безопасността на движението по пътищата ще се включат и други институции – членове на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Идеята е да се заостри вниманието ни като участници в движението по пътищата в началото на лятото, когато се повишава броят на пътуващите с цел почивка в границите на страната и транзитният трафик се увеличава, с което се повишава броя на пътнотранспортните произшествия.

Областният управител посочи, че подкрепя идеите на инициативата и призовава всички жители на област Разград да бъдат отговорни участници в движението по пътищата. Той заяви, че вярва, че безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност на цялото общество и само чрез съвместна работа на отговорните институции и отговорно поведение на гражданите могат да се постигнат устойчиви резултати за намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *