Бизнесмен от Ясеновец сменя в Общинския съвет майка от Раковски

Рокада в групата общински съветници от ДПС в местния парламент в Разград. Сузан Садкъ е подала в Общинската избирателна комисия заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията й, ОИК е излязла с решение на 11 септември и е определила на нейно място в Общинския съвет да влезе следващия в листата на ДПС – Танер Сали.

Сузан Садкъ е секретар на кметството в Раковски, преди няколко месеца стана майка и вероятно това е причината да се оттегли от местния парламент. Танер Сали също е представител на по-малко населено място в Община Разград. Той е бизнесмен от Ясеновец, занимава се с търговия и земеделие. Досега не е бил общински съветник.

Танер Сали ще се закълне на следващата сесия на Общинския съвет – на 29 септември.

От началото на мандата това е четвърти нов общински съветник в местния парламент. Двете рокади бяха заради назначенията на Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров за заместник-кметове, д-р Николай Колев също напусна Общинския съвет. С оттеглянето на Сузан Садкъ намалява представителството на дамите в местния парламент – от 13 на 12 или малко над 1/3 от 33-членния Общински съветник. По-голямо обаче става представителството на Ясеновец, там живее Ахмед Ахмедов, а Иво Димитров е родом от това населено място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *