Библиотеката на Блага Борисова е с нов дом – в читалището в Севар

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен намери нов дом за богата библиотека на доайена на разградската журналистика Благовеста Борисова – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Книгите на Гласа на радио Разград вече ще радват читателите на библиотеката в НЧ „Отец Паисий 1928“ в с. Севар.

Гюнай Хюсмен лично предаде на секретаря на читалището Мехмед Кенаров и библиотекарката Нурджихан Татарова  колекцията, включващата 1727 тома. „Вашето читалище е едно от най-добре работещите в областта. Вашите самодейци се представят на високо ниво не само у нас, но и в чужбина. Зная, бе библиотеката е любимо място за много хора от селото. Затова съм убеден, че изпълняваме по най-добрия начин волята на наследниците на Благовеста Борисова да намерим нов дом за тези книги“, заяви областният управител.

Домакините му благодариха сърдечно и поясниха, че дарените томове ще обогатят сериозно фонда на читалищната библиотека. „Има по нещо за всеки вкус – класически произведения, атрактивни по-съвременни заглавия, богата колекция от любовни романи. Читателите ни ще останат доволни, а книгите ще започнат своя нов живот“, каза Мехмед Кенаров.

Припомняме, че Благовеста Борисова почина през юни тази година на 71-годишна възраст. Тя е сред първите разградски журналисти, завършили Факултета по журналистика в Софийския университет в СУ”Св. Климент Охридски”. Работила в Радио Разград 36 години. Носител е на наградата на Община Разград на името на Никола Икономов, която се връчва на дейци на културата и образованието с принос в популяризиране на културния живот и културно-икономическото наследство на Разградския край.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *