Безплатна стена за катерене на 2 юни, първи я тества училищен директор

Още една изненада подготвя Община Разград за децата на града – съобщават от пресслужбата на местната управа.

След като на 31 май и 1 юни приключат събитията от Празничния детски фестивал „Шарената въртележка“ пред Общинския културен център (Новия театър) там ще бъде монтирана друга атракция за малките, а и за по-големите жители на града.

Безплатната мобилна стена за катерене е собственост на Клуба по спортно катерене и алпинизъм „Академик“-Русе. Тя бе използвана за пръв път в Разград миналата седмица по време на спортен празник в СУ“Христо Ботев“-Разград. Освен ученици от училището предизвикателството да се изкатерят на височина от 7 метра приеха учители от СУ“Христо Ботев“. С лекота по стената се изкатери и училищният директор Стойчо Стойчев.

По повод Деня на детето Първи юни използването на стената ще е безплатно за децата на Разград между 8,00 и 18,00 ч. на 2 юни. Тя е с две възможности за изкачване на седемте метра до върха, всяка е с различна трудност – по-лек и по-труден маршрут. Катерачите са обезопасени, осигурена е поддръжка от инструктори с дългогодишен стаж в катеренето.

Мястото, където да бъде монтирана стената, бе определено  след обсъждане със заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров.

Целта на поставянето на мобилната стена за катерене в различни населени места е да засилим интереса на младите хора към това занимание на открито, да се създаде по-голяма общност от хора, които се занимават с този спорт – обясни председателят на Клуба по спортно катерене и алпинизъм „Академик“-Русе Теодор Стойчев.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *