Атрактивни срещи на турнира по стрийтбол, организиран в „Орел” от „БСП за България”

Атрактивни и оспорвани срещи събраха публика в ранните вечерни часове на днешния ден на турнира по стрийтбол, организиран на една от спортните площадки в жк „Орел” от водача на листата на БСП за България Елка Неделчева. В един от отборите игра и кандидат-депутат, Ивайло Димитров изтегли на жребия №4 – номера на БСП в бюлетината, тимът му остана и на четвърта позиция в класирането.

4 бяха и отборите от по трима състезатели на възраст над 18 години, записали се за участие в турнира на площадката над пазара, до блок 12. По регламент се играеше до 11 точки, а на финала – до разлика от 2 точки над 11-те. Регламентът бе разяснен преди мачовете от безпристрастния съдия Али Караахмед.

 

В първия кръг едната среща бе между отбор „Снарядите” и Отборът на Мирослав, а другата –  между  Отбора на Йордан и „Стрелите” на Ивайло. Изгубилите отбори – на Мирослав и на Ивайло – играха за трето място, а победителите в двата мача – оформиха финалната двойка. Резултатът бе 13:11 за Отбора на Йордан, тримата младежи получиха ваучери за магазин за спортни стоки. Хареса се на участниците и втората награда – ваучери за масаж. Отборът на Мирослав, който победи в малкия финал за третото място, получи по бутилка за вода в комплект с въже за скачане, а за всеки от четвъртите в класирането имаше по една баскетболна топка, за да се подготвят по-добре за следващ турнир.

Водачът на листата на БСП Елка Неделчева пожела подобни състезания да се превърнат в традиция в квартала, в който живее – жк „Орел”, за да са за пример на по-малките хъса и желанието, с което играят младежите и предизвикат у тях интерес към спорта.

Елка Неделчева връчи и една награда за най-полезния състезател – реализаторът от отбора-победител, той получи сладоледено руло. Приза тя нарече „Награда на рожденичката”, тъй като днес има рожден ден и спортният празник започна с честитки за  водача на листата, с много цветя и пожелания за успех.

Призът за най-перспективен състезател също бе разхлаждащ. Стоян от „Снарядите” получи диня от общинския лидер на БСП Добрин Добрев.

В публиката аплодираха колегите си от листата още няколко от кандидатите за депутати от разградската листа на БСП за България: Татяна Къйчева, Милена Няголова и Станислава Русева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *