Асфалт и на “Перистър”

Заместник-кметът Добрин Добрев извърши оглед на дейностите по поредния обект от инвестиционната програма на Община Разград за 2021 г.Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Ремонтът на участък от ул. „Перистър“ от пресечката с „бул. „Априлско въстание“ до тази с ул. „Бели Лом“, се извършва по обществена поръчка с предмет „Извършване на ремонт на ул. „Перистър“ и път в местност „Пчелина“, който е на обща стойност 175 003 лв. без ДДС. Изпълнител на дейностите е „Строймонтаж“ЕАД. От вчера работниците от фирмата извършват технологично фрезоване на участъка с дължина 550 м. без да се спира движението по улицата. След това ще бъдат положени два слоя плътна и неплътна асфалтова смес, ще бъде положена и хоризонтална маркировка.

Това е втори участък от оживената ул. „Перистър“, който се ремонтира през последните 2 години, през 2020 г. бе ремонтираната частта от улицата от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до кръстовището с ул. „Кресна“.

Вторият обект от обществената поръчка е общински местен път от обръщалото на „Пчелина“ до бившата вила „Тифани“.

Това е поредната натоварена улица, която се асфалтира през 2021 г. в изпълнение на ангажиментите на ръководството на Община Разград за подобряване на пътната инфраструктура в населените места на общината. По-рано през годината бяха извършени ремонти на бул. „Априлско въстание“ и ул. „Странджа“, към които бяха изградени и кръгови кръстовища. Ремонтирани бяха и по-малки улици в областния град и 19 населени места. Общата стойност на ремонтните работи надхвърли 3 000 000 лева.

В момента текат процедури по още две обществени поръчки за пътни ремонти на натоварени улици в Разград. Те са с предмети: „Извършване на основен ремонт на улица „Любен Каравелов“ гр. Разград- изход за гр. Исперих(от кръстовището с ул. „Княз Борис“ до ул. „Бърни Бърнев“ гр. Разград) и ул. „Юмрукчал“ гр. Разград (от ул. „Жеравна“ до ул. „Ивайло“ гр. Разград)“ и „Основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“/автогара/ до ул. „Търговищко шосе“ и на ул. „Добруджа“ от ул. „Перистър“ до ул. „Княз Борис“, гр. Разград“. Прогнозната стойност на обществената поръчка за ул. „Любен Каравелов“ и „Юмрукчал“ е 118 000 лв., а на ул. „Добруджа“ и участък от „Априлско въстание“ – 200 000 лв.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *