Асфалтират улици и паркинги в жк “Орел”

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на стартиралите днес ремонтни работи на улици и паркинги в жк „Орел“ – съобщават от преслужбата на местната управа.

Участъците, предвидени за асфалтиране, се намират в невключената в проекта за благоустрояване на квартала част от жк „Орел“. Подобряването на техническата и игрова инфраструктура в този район бе обявено преди седмица за акцент в дейността на ръководството на Община Разград. Тогава приключи обновяването на детската площадка до блок 12 и бе изграден кът за тихи игри и занимания между блоковете 7 и 8.

Ремонтите на улици и паркинги в „Орел“ са част от предмета на обществена поръчка „Извършване на ремонт на улици в гр. Разград и изграждане на алеи в гробищен парк Разград“. Дейностите по нея се извършват от „Пътно строителство“АД. Асфалтовата смес, предвидена за ремонтите в участъците в жк „Орел“, е около 600 тона, а стойността на ремонтите – 100 000 лв. с ДДС.

Ремонтните работи започнаха от паркинга до блок 9. През тази и следващата седмица е предвидено асфалтиране и на улиците в района на този паркинг, както и на улиците и паркингите до блокове 6 и 7 и на улиците около бившия Дом „Майка и дете“.

В дните преди преместването на машините в конкретен участък в района се поставят бележки с молба към гражданите да не паркират колите си там. Община Разград призовава гражданите да се съобразяват с този апел, за да не се затруднява работата на ремонтните групи и да се извърши по-бързо и качествено асфалтирането.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *