Антоанета Цонева: Обединени ПП и ДБ сме за нормален европейски живот, за една модерна България

Обединени сме за нормален европейски живот. Всеки глас, Вашият глас има власт и ние можем да изградим съвместно едно добро бъдеще за нашите деца, това е посланието на коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България”. Гласувайте за една модерна България в която децата ни да мечтаят да останат да живеят и да работят тук.” Това заяви в интервю за БНТ водачът на листата на ПП-ДБ в 18-и МИР Разград Антоанета Цонева.

“Това обединение е сформирано така, че да се допълваме и надграждаме в различните сектори,” каза Цонева и допълни, че двете формации са постигнали съгласие върху социалните политики и плащания, но да се спазва финансова дисциплина и бюджетният дефицит да не надхвърля 3%.

“Ние сме се споразумели върху всичко онова, което е важно по отношение на публичните финанси, което е важно по отношение на социалната политика, което е важно по отношение на вдигането на пенсиите. Всеки ден разговарям с хората за това. Защото ние се обединихме, за да бъде България нормална европейска държава с висок стандарт на живот, какъвто българските граждани заслужават”, каза още тя.

Кандидатът за народен представител коментира и новите изборни правила като сподели, че за поредна година в малките населени места проблемът с подвижните секции съществува. Тя припомни, че разградският регион нашумя негативно в предишни избори при създаването на множество подвижни секции, които, според нея, са непропорционално разпределени спрямо избирателите в една или друга община.

“Поведохме битка, за да бъде решен този проблем и да могат да бъдат изискани всички преписки от кметовете на тези общини. Да се провери дали хората, които подават заявления дали заради техни заболявания, отговарят реално на изискването на Изборния кодекс, и че не могат да се придвижат до избирателната секция. Срещаме голям отпор”, каза тя като призова хората да гласуват свободно и да не се поддават на заплахи.

В програмата на коалицията ни е залегнало изравняването на различията в развитието на регионите в България, каза Антоанета Цонева и допълни, че 50 милиарда лева инвестиции трябва бъдат разпределени поравно между Северна и Южна България.

“За да може моят избирателен район да получи онези финансови инжекции, които са необходими, например, за да се подобри транспортната инфраструктура и свързаността. За да може това от своя страна да подобри бизнес средата и създаде условия за привличане на нови инвеститори, които да разкриват качествени работни места на територията на област Разград. Всеки ден говорим за това как районът да не се обезлюдява, хората да не напускат, защото в листата, в която съм аз, има двама земеделци – хора, които имат големи стопанства, които произвеждат зеленчуци, семена и знаят какъв проблем има с работната сила”, коментира тя, допълвайки, че ежедневно влиза в разговори с хора от района и най-вече иска да чуе какво те мислят, за да се подобри благосъстоянието на региона.

Моля за доверието на българските граждани в избирателния район, в който съм аз – Разград, и цяла България. Гласувайте свободно, гласувайте за една модерна България!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *