Антоанета Цонева, водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Разград: ДА ИЗБЕРЕМ НОРМАЛНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ЖИВОТ

Антоанета е родена и израсла в Разград. Завършила е природоматематическата гимназия.

Антоанета Цонева е народен представител от „Демократична България“ в 45-тото, 46-тото и 47-то Народно събрание. В 46-ия и 47-ия парламент тя е  председател на Комисията  по политиките за българите извън страната и член  на Комисията по култура и медии.

  • Госпожо Цонева, отново ни предстоят избори. Социолози и анализатори твърдят, че  хората са изморени от политическите турбуленции.  Как Вие и колегите Ви ще убедите гражданите да гласуват отново?

Вярно е, че в последните две години за пети път отиваме на избори. Политическата нестабилност е видима, но безспорен факт е и желанието на огромна част от българите страната ни да излезе от застоя и да тръгне напред.

На втори април всеки глас за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще е тласък в полза на развитието и просперитета.

  • Преди избори всички кандидати  агитират за своята  партия. Защо избирателите  трябва да предпочетат коалицията Продължаваме промяната – Демократична България?

Ние сме коалиция от политически сили, които имат обща визия за най-важната посока, в която трябва да върви България –  да стане държава, в която хората водят нормален европейски живот. Ние знаем, че може и у нас, както в Европа,  гражданите да имат достъп до добро здравеопазване, децата ни да получават  съвременно образование, пътищата да са с достатъчно асфалт и  без дупки, законът да е еднакъв за всички.

Има как всичко това да се случи. България не е бедна страна. Но дълги години  общественото богатство се разпиляваше и огромни  суми пари се прехвърляха в частни джобове, чекмеджета, чували, имоти в чужбина.

Ние предлагаме управление, което ще осигури нормален европейски живот за българските граждани. Не обещаваме чудеса, просто знаем и можем да настроим  държавната машина да заработи в полза на хората.

  • Какво  ще означава това за хората от Разград и нашата област?

Предвидените 50 милиарда лева за инвестиции ще се разпределят по равно за Северна и Южна България. Това означава стопяване на регионалните неравенства и разкриване на нови инвестиционни възможности.

Когато  нашите фирми се развиват, в тях ще работят хората от региона.

  • Мислите ли, че българите, които емигрираха, ще се върнат? Това обещание на политиците се е превърнало в дъвка, но виждаме, че емиграцията  в  Лудогорието не спира. Тя  буквално обезкървява региона. Как ще противодействате на този процес?

В два парламента аз оглавявах Комисията по политиките за българите извън страната. Добре съм запозната с  резултатите от дълголетната ускорена миграция на наши сънародници. Срещала съм се с хора от българските общности от целия свят. Познавам техните нагласи и знам, че когато условията за живот и бизнес в България се приближат до средноевропейските, ще има хора, които ще се върнат.

Смисълът на  политическото обединяване  в нашата коалиция е да създадем условия за нормален европейски живот в нашата страна. Сигурни сме, че това ще  помогне на хората, които сега планират да емигрират, да  променят  плановете и нагласите си. Когато в България има достатъчно  детски градини и те са безплатни, когато  в болниците не искат пари под масата и всеки човек,  богат или беден, получава медицински грижи, ходенето в чужбина няма да е най-добрата алтернатива.

Това са постижими неща. Достатъчно е да спрем изтичането на пари в корупционни схеми, да се модернизират публичните  системи, да се въведе електронното  управление и ще видим, че средства има.

Повишените пенсии от нашето правителството показаха, че пари в държавата има. И когато разходите се планират в полза на хората, а не на чекмеджетата, ИМА КАК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *