Анте Шимунджа за „Бетис“: Много качествен отбор; Кирил Десподов: Надявам се утре да приключим негативната тенденция между испанските и българските отбори

Спокойствие, респект към съперника и надежда излъчваха наставникът на „Лудогорец“ Анте Шимунджа и един от лидерите в отбора Кирил Десподов на пресконференцията преди мача от втория кръг на груповата фаза на турнира „Лига Европа“.

Шимунджа сподели, че очаква много по-различен мач от този с „Рома“. „“Футболистите на „Бетис“ се опитват с много притежание на топката да намерят пространство между линиите, играят добър атакуващ футбол. Въпреки контузиите, играта им не се променя, играят по един и същ начин, както в Европа, така и в испанския шампионат – допълни Шимунджа“.

В отговор на журналистически въпрос за разковничето, с което победи две легендарни имена в треньорската професия – Моуриньо и Конте – Шимунджа изрично уточни, че победата не е била негова, а на отбора, на момчетата и на клуба.

„Не аз спечелих мача, ние го спечелихме, играчите свършиха основната работа на терена. Те следваха стратегията, тактиката и влагаха огромни усилия във мача. Това е победа за всички нас, играчите и целия клуб”, – категоричен бе Шимунджа.

Той съобщи още, че всички са здрави, с отбора е и доскоро контузения Доминик Янков.

Също в отговор на журналистически въпрос Кирил Десподов не изрази притеснение, че ще играе пред 50 000 зрители.

“Аз предпочитам да играем пред 100 хил. души. Това не трябва да ни притеснява, ние сме професионални спортисти. Това трябва да ни мотивира и да дадем най-доброто от себе си“ – каза Десподов.

„Трябва да спазваме тактиката на треньорите, защото те са анализирали най-добре съперника и могат да ни дадат най-добрите указания какво да правим по време на мача. Казах след мача с Рома, че това не е победа само за Лудогорец, а и за български футбол. Да се надяваме, че ще успеем да спечелим отново. Има тенденция от негативни резултати тук между българските и испанските тимове, но се надявам утре да я приключим”, допълни още Десподов.

Още снимки от пресконференцията и от тренировката вижте ТУК.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *