“Амета Холдинг”: “Наш дълг е да не забравяме забележителните исторически уроци”

Амета

„Амета Холдинг“ честити Деня на Независимостта на жителите на Област Разград!

22 септември 1908г. е паметна дата в българската история. На този ден е провъзгласена Независимостта на страната ни с манифест в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в Търново. Това политическо действие е успешен завършек на продължителен период на български борби за самостоятелно държавно съществуване!  С обявяването на независимото Българско царство се извършва един дългоочакван, достоен и справедлив исторически акт, който поставя началото на самостоятелния икономически, политически и културен подем на България!

Нека днес да отдадем почит към великите подвизи на предците ни, които саможертвено се бориха за изстраданата независимост на Родината и ни проправиха пътя към голямото семейство на европейските народи! Наш дълг е да не забравяме забележителните исторически уроци, и заедно чрез тях да потърсим мъдрост и вдъхновение, за да отстояваме интересите на горда и обединена България!

И нека на тази дата – 22 септември – да повторим, и да повтаряме и в ежедневието си, да отстояваме постоянно – с думи и дела – записаното в Манифеста от 1908 г.: „Да живее свободна и независима България!“

Честит ден на Независимостта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *