“Амета”: “Нека никога да не секва стремежът ни към високи духовни хоризонти, за да го има този ден и след нас”

Ръководството на „Амета Холдинг” и „Лудогорско пиле” поздравява всички учители и ученици, просветни и културни дейци с 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Денят е повод за пореден път да засвидетелстваме уважение към учителите, които с любов и грижа разтварят пред нашите деца не само безкрайните хоризонти на знанието и духовността, но и сърцата си.

Днес трябва да поздравим и писателите, музикантите, певците, танцьорите, актьорите, художниците – всички, които ни доставят духовна наслада с творбите и уменията си.
Дълбок поклон пред вас, скъпи учители и дейци на културата,за това, че сте избрали словото, класната стая, баграта и музиката за своя съдба.
Мили деца и ученици,
Вие сте силата, енергията и надеждата за успеха и бъдещето на Разград. Желаем ви смели мечти, растете знаещи, можещи, уверени в способностите си и готови да приемате предизвикателствата на времето.

Специални поздрави за абитуриентите с пожелания за сбъднати мечти и успешно покоряване на върхове. Светът е пред вас, пъстър и интересен, но помнете, че най-мило е в родния край!

Уважаеми жители на Разград,
Нека запазим духовната сила и вълнението на 24 май и да ги предадем на децата и младите хора. Нека пазим своята писменост и култура и никога да не секва стремежът ни към високи духовни хоризонти, за да го има този ден и след нас!

Честит празник!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *